PRESS

Silverfall
Rewiew, Countrywood @ Robert Ryttman
Maja Lindgren (sång), Anders Rosén (gitarr, dobro), Jörgen Berg (dobro, lapsteel och banjo), Lars Weiefors (bas) och Peter Schakonat (trummor) framför fina stycken i det något diffusa landskap där alternativcountry, folk och bluegrass förenas.

Det hela är vackert, lätt svävande, nästan skirt och ytterst njutbart, som ett renande sommarregn om morgonen.Musik som den här riskerar alltid att bli för idyllisk och smäktande, men LeRoots från Uddevalla sköter balansgången alldeles utmärkt och det vackra förblir vackert, det renande rent och som i ”Silly walks”, med en mörkare underton som känns dramatisk. Filmen jag får i huvudet när jag hör låtarna ger en realistisk och hudnära känsla.

Jag gillar Silverfall, tycker om Maja Lindgrens naturliga, jordnära sång och det fina musicerandet från grabbarna.Silverfall är absolut en platta att koppla bort vardagsbestyren till, luta sig tillbaka – gärna med hörlurar på – och flyta iväg som på en uppblåsbar madrass i en härligt, ljusblå pool.

Den här musiken är som gjord för hängmattan eller badstranden och då detta skrivs mitt i smällkalla vintern så är det dit de fem låtarna för mig. Till blommande träd och buskar, kvittrande fåglar och julis alla dofter.

Allra mest uppskattar jag inledande ”Silverfall” och ”Springtime haze” men ingen låt här är dålig och det ska bli intressant att se hur LeRoots fyller en fullängdare framöver. Till dess sluter jag ögonlocken och förförs.
Robert Ryttman @ CountryWood
_____________________________
LeRoots @ Dirty Records 19/3 2010
“Den här marskvällen inför Dirty Records andäktigt lyssnande publik kunde bandet lugnt hålla sig till sina egna ‘rootsiga’ favoritlåtar. Det blev flera LeRoots original plus en soft version av “Willin”. Dessutom låtar ur Dixie Chicks, Johnny Cashs och Emmylou Harris sångböcker och en rivig “Restless Boogie” med fräck lapsteel och Mercury Bluesgung.

En skön musikkväll som inte bara bevisade vad LeROOTS kan prestera utan också vilket bra tillskott Dirty Records är till stadens Göteborgs musikscener.

Christer Fridhammar – Dirty Records 19/3
______________________________
“Maja har en superb countryröst, Bandet (den här kvällen med en närmast akustisk sättning) har mängder av ambitioner. Plus att det Anders Rosén original “Springtime Haze” jag fick höra var glimrande “

Café KoM Blues & Roots Club 30/1 – Göteborg

___________________________________

“LeROOTS är ett högsvängande band från västsverige som bänder sina egna låtar i den amerikanska roots- och countrytraditionen och blandar bluegrass- och louisianadoftande riff med stark skönsång av Maja Lindgren. LeROOTS har mycket spännande på gång under 2010 som t.ex en ny CD.
Göteborgsposten 15 mars 2011

Leave a Reply